Regnskapsføring

 

Regnskapsføring er naturligvis pliktig for bedrifter i Norge. Allikevel bærer denne prosessen med seg langt flere goder enn å følge loven. Røyrvik Regnskap hjelper deg med å sikre god regnskapsføring.

Ditt regnskap er lovpålagt å føre og levere til staten, slik at det finnes et grunnlag for beskatning. Samtidig gir også regnskapet din bedrift store fordeler, der den største er full oversikt.

Et regnskap gir deg nemlig innsikt i inntekter og utgifter, samt eiendeler og hva du skylder leverandører. Dette overblikket over bedriftens økonomi er helt essensielt for å ta riktige avgjørelser.

regnskapsføring-bilde

Vi leverer regnskapsanalyser som gir deg verdi

Mange bedrifter fører bare inn fakturaer og kjører lønn en gang i måneden, før de årlig leverer sitt årsregnskap. Dette er ikke en optimal utnyttelse av hva regnskapsføring kan gi bedriften.

Det finnes nemlig mange gode regnskapsanalyser du kan dra nytte av ved regnskapsføring. For eksempel kan du se på kontantstrømmen i selskapet ditt, for å sikre at likviditeten er på plass.

Regnskapet ditt er også nyttig for å få en oversikt over hvilke utgifter som kanskje har gått litt over styr, samt hvor du tjener mest penger. Det helhetlige bildet i analysene gir deg stor verdi.

Verdifullt for en rekke parter

Det er ikke bare staten eller deg som daglig leder som har nytte av regnskapet. Her finnes det flere parter som kan ha interesse av å se hvordan bedriftens økonomiske situasjon stiller seg.

Ledelsen, styret, andre eiere, kunder, banker, og potensielle investorer, har alle en interesse av regnskapet ditt. Det er på mange måter det mest troverdige beviset på at driften din går bra.

Da er det selvfølgelig viktig at regnskapsføring utføres profesjonelt. På den måten er regnskapet ditt presentabelt for alle partene, og det frister til investeringer, utlån og andre gunstige resultater.

 

God rådgivning er vi unike med

Hos oss får du den beste rådgivningen
du kan ønske deg

Derfor er likviditeten så viktig

Røyrvik Regnskap hjelper deg med regnskapsføring over hele fjøla, men ett av de kanskje viktigste punktene for oss er likviditeten din. Dette handler rett og slett om din betalingsevne.

Erfaring tilsier at flere bedrifter som har gått så det suser, plutselig ikke har vært i stand til å betjene gjeld. Det er fordi pengene ikke har vært på kontoen til riktig tid. Røyrvik Regnskap hjelper deg med å planlegge.

Vi setter opp likviditetsbudsjett, bistår med reduksjon av kredittid, overvåker leverandørgjeld og vurderer valutarisikoen. Dermed står du bedre rustet til å møte eventuelle utfordringer.

Derfor bør du sette ut regnskapsføring

I en bedrift er det gjerne hundrevis av ting en skulle ha gjort. Da er det kjedelig når et stort hodebry som regnskapsføring havner på pulten. Den store mengden manuelt arbeid spiser opp en hel del tid.

Mange tenker at de skal gjøre regnskapet selv for å spare penger. Der en ikke betaler ut en faktura til en regnskapsfører, så taper en potensielle inntekter i at en ikke jobber med det en er god på.

Dessuten løper en alltid en risiko for at regnskapet ikke holder god nok kvalitet. Det er fort gjort å gjøre feil, og plutselig kan regnskapet bli til et rot. Det kan være dyrere å fikse enn det ville vært å sette ut regnskapsføring til å begynne med.

Røyrvik Regnskap hjelper deg

Røyrvik Regnskap har jobbet med bedrifter innenfor en rekke forskjellige bransjer. Vi kjenner til hvordan du kan utnytte maksimalt av regnskapsføring for din bedrift.

Grundige analyser, kvalitetssikring, og kontinuerlig oppfølgning er nøkkelord for våre tjenester. Vi er her for å hjelpe deg med regnskapsføring, slik at du kan fokusere på det du er best på.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!